Most, hogy végre hatályba lépett az állami vezetők bérezésével kapcsolatos bérplafon, s talán lassan megoldódik hazánk legnagyobb problémája, vagyis hogy mennyit keressen a jegybank elnöke, úgy gondoltam érdemes megnézni, vajon mennyit visznek haza a nyílt szívvel megválasztott képviselőink.
Sorozatunk első részében négy kormánypárti képviselővel ismerkedhetünk meg. A fizetésükre és végzettségükre vonatkozó hiteles adatokat bárki megtalálja az Országgyűlés honlapján.
 
Elsőként itt van máris ’56 hősének kikiáltott Wittner Mária. A képviselőasszony alapfokú (8 általános) végzettséggel rendelkezik, államilag elismert nyelvvizsgája nincs. A 2006-os utcai események idején forradalmat kiáltó asszonyság havi bruttó alapfizuja 394.230 forint, míg a választókerületi pótlék amit szintén megkap 295.673 forint. Ezen felül egy szerény 115.950 forintnyi lakhatási támogatás is megilleti. Összesen 805.853 Ft juttatásban részesül.
Pogácsás Tibor 8 év kihagyás után jutott be ismét a parlamentbe. Monor polgármestere tehát ismeri már a járást, és az előző kormány jóvoltából gyakorlatilag 30 perc alatt háztól házig autózhat a települése mellett futó elkerülő úton. Ennek ellenére a 394.230 Ft-os fizetése, valamint a 295.673 Ft-ra rúgó választókerületi pótléka mellett jogosult további 115.950 forint lakhatási támogatásra is. Ha esetleg az elhúzódó ülés végén nem töltene el fél órát utazgatással.
A sorban a harmadik versenyző maga a nagy Kubatov Gábor, aki amellett hogy képviselő, még a FIDESZ pártigazgatója is. Emlékezhetünk nagysikerű pécsi, tudjuk ki van velünk és ellenünk beszédére, illetve a számítógépes adatrögzítés rejtelmibe beavató magánszámára. Nem hittem volna, hogy egy ilyen rátermett, sokoldalú, magas funkcióban lévő emberke beéri középfokú végzettséggel, de hát mégis. Igaz, ebből van neki három is, hiszen mechanikai műszerész, mindemellett pedig műszaki és gépjármű kárszakértő. Nem is értem, miért nem Ő vezeti a csontvázkereső bizottságot…
Szóval Kubatov alapfizetése 394.230 szép magyar forint, míg a vk. pótlék 236.538 forintocska. Lakhatási támogatást nem kap, de vélhetően valamennyi csurran-cseppen a pártigazgatásból is.
Végül,de nem utolsó sorban itt van mai szösszenetünk sztárja, Orbán Viktor saját bejáratú szócsöve, a farok, melyet a kutya csóvál: Szíjjártó Péter. „Fiatal tehetségünk” igen nagy hanggal kelt ki a jegybank elnökének magas fizetése ellen, meg amúgy is védte a mundért, ahogy kell. Ha megnézzük Péterünk parlamenti fizetését, akkor azt láthatjuk, hogy az alapdíja 742.080 forint, míg a vk. pótlék amit kap 486.990 Ft. Lakhatási támogatást nem kap, így végül 1.229.070 forintot tehet zsebre. Megbízható információnk erről nincs, de vélhetően ezen felül azért kap még juttatást, mint a miniszterelnök házi szóvivője.,
 
Összegezve tehát látható, hogy nem kell túlképzettnek lenni ahhoz, hogy szép kerek összegeket vihessünk haza. Csak jó helyre kell tenni magunkat.
Elfogult sorozatunkat hamarosan folytatjuk az ellenzéki képviselőkkel!

A bejegyzés trackback címe:

https://polkoceraj.blog.hu/api/trackback/id/tr92277090

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása