Az egyszeri ember csak kapkodja a fejét, tán még vakarja is, ahogy a friss híreket olvassa. Döntő részt uralja a médiát a vörösiszap-katasztrófa, ám itt-ott megvillan a bulvár, és a rideg 2/3-os politikai valóság is.
Vasárnap este vélhetően az év társasági eseménye zajlott le, mikoris megnyitotta kapuit a Nobu Budapest étterem. Hogy valaki miért eszik nyers halat, őszintén szólva nem tudom, magát az éttermet nem is ismerem, csak annyit tudok róla hogy nagyon híres. Meg hogy Robert De Niro alapította. Ily módon nem is meglepő, hogy a korszakos hollywoodi sztár is tiszteletét tette a megnyitón. A Tv2 épp akkor kapcsolt a helyszínre, amikor De Niro sétált a vörös szőnyegen, és fel is tettek neki pár kérdést, amire jórészt a „merre nézzek, hol a kamera?” választ adta. Persze nem is vártunk itt monológot. Majd megszólították az étterem tulajdonosát, Andy Vajnát, aki előbb sajnálkozott a színpompás megnyitó rossz időzítésén, majd „újságírói” kérdésre reagálva elmondta, hogy Orbán Viktor miniszterelnök valóban nem tud eljönni a megnyitóra, de hát a hazát itt és most kell megvédeni – ahogy Illés (még) államtitkár úr is fogalmazott. Peti kollégám szavaival élve: szitu van az országban, világos hogy a vezető nem ér rá celebekkel éttermet nyitogatni.
Legalábbis este nem ér rá, mert hétfőn azért csak felkerült pár fotó a miniszterelnök facebook oldalára, ahogy családi körben pózol De Niróval. Ott vannak a lányai is, szóval tényleg összeröffent a kis család. Sztár a háznál! – mondhatnánk, de hát apuka sem kispályás, szóval egy Robert De Niro meg sem kottyanhat. Úgyhogy azért a kemény munka, a katasztrófa felelőseinek kutatása közben csak jut idő egy kis kikapcsolódásra. Mindez persze egyáltalán nem is érdekes, nekem leginkább az ütötte meg a fülem, hogy a Tv2 tudósítója, bizonyos Faix Csaba nem volt rest pacekbe megkérdezni, hogy akkor most OV tényleg nem tud eljönni a megnyitóra? És szinte kiült az arcára a sajnálattal átitatott rémület. Ez az infó vajon hol releváns? Voltunk még pár millióan, akik nem tudtunk elmenni. Valahogy mindig kiráz a hideg, amikor ilyen hátulról jövő politizálással találkozom egy hírműsorban. (Főleg ha az nem a Hír vagy Echo tv)
Délelőtt már kezdtem elfeledni ezt a kínos pár másodpercet, amikor jön a hír: a frissen megalakult médiatanácsba csak és kizárólag fideszes delegáltak kerültek be. Az egy szem kdnp-s (tessék meglepődni) visszalépett, míg az ellenzéki jelölteknek esélyük sem volt. Na mármost egy ilyen történet Fehéroroszországban nem lenne meglepő, de itt, Európa szívében valami demokrácia, meg független sajtó féle van. Állítólag… Ennek a négytagú tanácsnak az elnöke a sokak által méltán nem szeretett Szalai Annamária lesz, aki közel két milliót tehet zsebre havonta, s mindezt ráadásul kilenc éven át, hisz ennyi időre szól a megbízatása. Hogy OV miért ragaszkodik ilyen betegesen a 9-es számhoz nem tudom, de van benne valami számmisztika, az tuti! Merthogy a tagok mandátuma is ennyi időre szól, na meg a leendő legfőbb ügyészt is ekkora terminusra nevezné ki, de ez itt és most nem számít.
Tehát itt van ez a fideszes testület, ami a teljes hazai médiát felügyeli, és a kellő helyen(?) a kellő szigorra(?) fog lesújtani, ha törvénytelenséget észlel. Körbe lehet nézni szerte Európában, hogy vajon hol nevezi ki a miniszterelnök kézi vezérléssel a médiát felügyelő testület elnökét? Igen, Magyarországon. Itt már felmerülhet néhány aggályocska netán. Ha beleolvasunk az ORTT utódszervezetének alapító dokumentumába, akkor ilyet láthatunk pl.:”… A médiatanács a tájékoztatási monopóliumok lebontásával és újak létrejöttének megakadályozásával, a műsorszolgáltatók piacra lépésének és függetlenségének elősegítésével védi és biztosítja a szólásszabadságot…”
Tehát egy deklaráltan kormánypárti testület fog őrködni a szólásszabadság fölött. Ezt még Chavez venezuelai elnök is irigykedve nézné! Ki tudja, talán mi is eljutunk oda, hogy az ország aktuális vezére 4-5 órás élő tévéműsort vezet majd hétvégente…
És ha mindez nem lenne elég, akkor Székesfehérvár frissen megválasztott polgármestere, bizonyos Cser-Palkovics András (a választást lebonyolító eseti bizottság elnöke) lenyilatkozza, hogy ez egy „szakmai döntés” volt. Hát Bandi, szép időszak elé néz a fehérvári média, ha te ezt komolyan így gondolod! Nem vitatom, a jelöltek között szereplő Jánosi György valóban nem számít médiatudornak, de ez az mszp színvonalát mutatja. Ettől még legalább picit lehetett volna adni a látszatra, és össze kellett volna tákolni egy olyan testületet, amelyik nem süllyed majd még mélyebbre, mint az ORTT tette.
 
De hátha bemutatja Orbán De Nirot a testületnek, aztán hátha tanulnak tőle valamit. Vagy legalább egy közös képet kiraknak a facebookra.

A bejegyzés trackback címe:

https://polkoceraj.blog.hu/api/trackback/id/tr432363651

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Jobboldali többség IV. - Őszintén és kulturáltan az erotikáról 2010.10.14. 19:01:43

Ezeken a képeken kivételesen nem egy meztelen politikus látható, csak egy régvolt szexlap néhány oldala. Hogy akkor miért kapta meg ezt a címkét? Mert ennek a lapnak a főszerkesztője nem volt más, mint nemzeti nagyonmagyar kormányunk médiatanácsának er...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása